Home / Ostali sportovi / Košarka / VAŠARSKA PRODAJA KOŠARKAŠKOG KLUBA Napredak je svoje mesto u Prvoj ligi prodao kragujevačkom Radničkom 1950

VAŠARSKA PRODAJA KOŠARKAŠKOG KLUBA Napredak je svoje mesto u Prvoj ligi prodao kragujevačkom Radničkom 1950


KRUŠEVAC (6.9.) – Čuđenju ljubitelji košarke nema kraja posle nečuvenog događanja i bruke u Košarkaškom klubu Napredak, koji se takmičio u Prvoj ligi, a njegovo mesto je sada preuzeo kragujevački Radnićki 1950. Tačnije, obavljena je prodaja, kako navijači ističu “kao na vašaru”. Čarapani su dobili 3,6 miliona dinara, overili ugovor o prodaji kod notara, oslobodili se dugova i nastavljaju takmičenje u Srpskoj ligi, gde se već takmiči drugi klub – Napredak junior, a da nije njega završili bi u zadnjemi rangu takmičenja.

Čarapani su od 2010. godine u blokadi za oko 7,3 miliona dinara, aktuelno rukovodstvo nije bilo kadro da dugove reguliše i pored toga što je iz budžeta lokalne samouprave dobijalo najviše para od svih kruševačkih sportskih kolektiva. Onda su se setili da formiraju još jedan klub -Napredak junior, čiji je račun čist i preko koga su radili i da se gašenjem oslobode dugova, zarade na prodaji mesta, kao što su već uradili, a da nastave takičenje u Srpskoj ligi. Međutim, sada iz kluba tvrde da to nisu uradili i izdali tim povodom saopštenje.

– Pojedini košarkaški mešetari bez dogovora sa upravom kluba samoinicijativno su dogovorili prodaju mesta KK Radničkom 1950 iz Kragujevca. Zamena klubova nije mogla da se obavi bez odluke Skupštine kluba, zato je falsifikovan zapisnik sa neodržane sednice od 24. jula 2017. godine. Predsednik skupštine je u Kini, a potpisnik je tog zapisnika. U zapisniku se izričito nalaže predsedniku kluba da potpiše zamenu mesta u ligama. Na čelu te trgovačko- košarlkaške elite je predsednik Saveza sportova zajedno sa pojedincima van uprave kluba- stoji između ostalog u saopštenju koje je potpisao Milenko Mihajlović, predsednik KKNapredak. D.M.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*