Home / Fudbal / VAPAJI IZ BRUSA – POMAGAJTE DOBRI LJUDI!  Fudbaleri FUD-a pastorčad su na opštinskoj kasi, a zabranjeno im je i da igraju na Gradskom stadionu

VAPAJI IZ BRUSA – POMAGAJTE DOBRI LJUDI!  Fudbaleri FUD-a pastorčad su na opštinskoj kasi, a zabranjeno im je i da igraju na Gradskom stadionu

FUD Brus

BRUS (9.3.) – Fudbaleri FUD-a ne pamte da su imali težu situaciju u bitisanju dugom tridestpet godina, nego što su ih muke spopale u poslednje vreme. Nekada klub istoimene fabrike važio je za uzoran sportski kolektiv, ali od kada je njihova kuća propala, kao i mnoge druge, finansiranje su preuzeli prijatelji kluba jer drugog načina da opstanu i ne prekidaju tradiciju nisu imali.

Na budzetu lokalne samouprave su pastorčad, a na njihovu muku stao je i Sportski centar kada im je zabranio da igraju na Gradskom stadionu u ovoj podkopaoničkoj varoši. Zbog finansijskia problemi ispali su iz Zone Zapad i sada igraju u Prvu ligu Rasinskog okruga, a od minule godine se potucaju po tuđim terenima u Kruševcu, Aleksandrovcu Nauparu i drugim mestima gde im dobri ljudi izlaze u susret.

– Već godinama traje hajka na naš klub od pojedinaca i lokalnih moćnika u opštini. Hoće da nas ugase! Kada su nam zabranili korišćenje stadiona u Brusu, što je odluka bez presedana i prava diskriminacija, obratili smo se Ministarstvu omladine i sporta koje nam je odgovorilo da je odluka protivzakonita i da svi imaju pravo da se bave sportom pod jednakim uslovima, preporučeno je da se odluka poništi, kao i da se svi finansiraju kako je predvideo Zakon o sportu. Međutim, ta odluka nije sprovedena- stoji između ostalog u saopštenju FK FUD.

Svojim saopštenjem „fudovci“ su jasno stavili do znaja koju i kakvu muku muče, zato i očajnički apeluju i mole za pomoć, upućuju ga svim dobrim ljudima širom sveta, bivšim igračima, radnicima, pijateljima koji hoće i mogu da pomognu, svako prema svojim mogućnostima, da se spasi klub kako ne bi prestao da postoji.  D.M.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*