Home / Info / SEĆANJE NA MLADOST FUDBALSKU Veterani „14. oktobra“ i Obilićeva svake godine utakmicom obeležavaju veliku gradsku svetkovinu

SEĆANJE NA MLADOST FUDBALSKU Veterani „14. oktobra“ i Obilićeva svake godine utakmicom obeležavaju veliku gradsku svetkovinu

KRUŠEVAC (18.10.) – Godinama već, povodom Dana Kruševca, sastaju se na zelenom polju fudbaleri-veterani, nekada ljuti rivali, dva silna fabrička kluba “14, oktobara” i Obilićeva. Za razliku od vremena kada su se takmičili sada je rezultat manje važan, okupljaju se da obeleže imendan kluba, gradsku svetkovinu i da se prisete fudbalske mladosti.

Nekadaašnje Obilićevo je promenilo ime u Trajal i sada je vodeći klub u Srpskoj ligi Istok, a vreme koje je mnogima donelo nemaštinu doprinelo je da se popularni „bageristi“ ugase i kao klub više ne postoje. Godinama se ne takmiče i ovaj susret veterana sada jedino podseti da je postojao, da je jedne godine igrao i u samoj završnici Kupa Jugoslvaije.

– I poneka suza kane kada se okupimo da odigramo tradicionalnu utakmicu, na igralištu gde nam je mladost prošla. Pogotovu nam je svima teško kada sednemo i evociramo uspomene, gledamo stare slike, sećamo se rezultata i detalja iz mnogih susreta. Na poslednjem druženju razgovarali smo da osmislimo način kako da pomognemo oživi, da nastavi bogatu tardiciju i počne da se takmiči. Pitanje je koliko ćemo u tome uspeti, ali sigurno nećemo odustati od ideje, da na tome radimo i pomgnemo koliko ko može- kaže Miljko Đokić, bivši fudbaler „14.oktobra”.  D.M.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*