Home / Aktuelno / USPEŠNIMA VIŠE PARA IZ BUDZETA Predsednik Komisije za sport Miomir Božilović, najavljuje novi sistem raspodele

USPEŠNIMA VIŠE PARA IZ BUDZETA Predsednik Komisije za sport Miomir Božilović, najavljuje novi sistem raspodele

Novoizabrana Komisija za sport Grada Kruševca, održala je samo četiri sednice, ali je već vidno da je dobro zasukala rukave sa namerom da promeni ustaljene navike oko finansiranja sportskih klubova i drugih aktivnosti parama iz budzeta. Pogledom unazad uočeni su propusti koji će se nadalje domaćinskim radom ispraviti i novac ići samo onima koji to svojim radom i rezultatima zaslužuju.

miomir-bozilovic-5

– Prvi cilj nam je je da se omasovi sport i finansiraju klubovi koji imaju izuzetne rezultate u našim i evropskim takmičenjima. Mislim na badmintoniste, karatiste, automobiliste, ali i da podržimo popularne sportove koji poslednjih godina nemaju posebne rezultate. Hoćemo na primer, da vratimo ženski fudbal na stare staze, jer je nekada Napredak po rezultatima bio u dve najbolje ekipe u državi, dapomognemo rukometni klub nekadašnjeg superligaša, košarkaše jer dobro rade i mogu biti u četiri najbolje ekipe u prvenstvu i slične klubove. Znači, cilj nam je i da podržimo popularne sportive i vratimo gledaoce na svoja mesta na tribinama- kaže Miomir Božilović, predsednik Komisije za sport Grada Kruševca.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*