Home / Svašta nešto / TVRDE DA OKO SEKSA MNOGO NE ZNAMO Portal “bodyandsoul.com.au” donosi pregled novih činjenica za koje ističe da su nam nepoznate

TVRDE DA OKO SEKSA MNOGO NE ZNAMO Portal “bodyandsoul.com.au” donosi pregled novih činjenica za koje ističe da su nam nepoznate

Nema toga koji ne misli da mu je nešto u seksu nepoznato, ali naučnici koji proučavaju “najslađu” ljudsku oblast tvrde da nam je mnogo toga jođ nepoznato i da tek treba da učimo. Portal “bodyandsoul.com.au” u tome prednjači i doneo je pregled “ludih” činjenica za koje tvrdi da ih velika većina još ne zna.

SPERMA ŽIVI I DO PET DANA

Sperma muškarca je neverovatno otporna, pa tako u ženi može da preživi od tri do pet dana, što ukazuje da nezaštićen odnos nekoliko dana pre menstruacije nije najbolja opcija ako ne planirate trudnoću. Sperma koja nije dospela do ženine vagine može da preživi samo nekoliko sati.

VELIKA KOLIČINA SPERME

Dovoljno je samo reći jednu gotovo neverovatnu stvar da samo jedan muškarac proizvede toliko sperme u samo dve nedelje, da njome može da oplodi sve žene sveta!

 SPREČAVA RAZNE BOLOVE

Izgleda da je linija između zadovoljstva i bola zaista tanka – barem kada se radi o seksu! Prema istraživanju objavljenom u časopisu “Sex Research”, kad se uzbudite, prag tolerancije na bol neverovatno raste, a u trenutku orgazma receptori bola su skoro potpuno  blokirani.

ZAŠTO JE TEŠKO MOKRENJE

Nakon orgazma u telu se otpušta antidiuretski hormon (ADH), što stvara problem pri mokrenju nakon polnog odnosa. No, savetuje se da se potrudite, jer će mokrenje pomoći pri sprečavanju urinarnih infekcija.

SEKS POVEĆAVA GRUDI ŽENE

Grudi žene mogu da “nabujaju” do 25 posto kad je ona uzbuđena. Treba da znate da oko jedan odsto žena može da postigne orgazam samo stimulacijom bradavica? (Izvor: Ordinacija.hr)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*