Home / Magazin / TRENER PAJA IMA OKO ZA TALENTE Za fudbalera Luku Jovića još kada je bio dečačić Pavle Jeftić učio i tvrdio da će biti naš reprezentativac

TRENER PAJA IMA OKO ZA TALENTE Za fudbalera Luku Jovića još kada je bio dečačić Pavle Jeftić učio i tvrdio da će biti naš reprezentativac

LOZNICA – Mladi Luka Jović oduševljava Nemce fudbalskom igrom i golgeterskim umećem u dresu frankfurtskog Anhtrajta, a sinoć se na najbolji način predstavio i nastupajući za reprezentaciju Srbije. Luka je sa šesnaest godina zaigrao za Crvenu Zvezdu u večitom derbiju, potom otišao u Benfiku, a da se radi o neviđeno talentovanom fudbaleru pokazuje otimanje najvećih evropskih klubova, Bajerna, Barselone, PSŽ, Mančester sitija..

Da dogura do fudbalskog majstora velike zasluge zasigruno ima njegov prvi učitelj Pavle Jeftić, koji je sa Lukom radio individualne treninge. Nije mu bilo teško da iz rodne Bijeljine, od jedanaeste do trinaeste godine, tri puta nedeljno putuje na časove u Loznicu. Nekada vrsni golgeter Novog Sada, Napretka, Radničkog (KG) i Čelika odmah je stručnim okom viideo da se radi o neobično talentovanom dečaku i nesebično mu je nadgradio fudbalsku veštinu.

– Posle nekoliko meseci od kada je došao kod mene rekao sam da će sigurno igrati za reprezentaciju, a kada je imao trinaest godina njegovom ocu sam prizao da bolje šutira glavom od mene, a bio sam superligaški golgeter. Pred Lukom je velika karijera i o njemu će se tek čuti u Evropi. To je momak koji je još kao dečačić znao mnogo više u fudbalu nego mnogi koje sada gledamo na televiziji i igraju u velikim klubovima- kaže Pavle Jeftić.

Fudbaleri koji su pohađali školu Pavla Jeftića i sada igraju uglavnom u klubovima iz Novog Sada i Beograda kada god imaju slobodno vreme dođu da obnove gradivo, da ih nekadašnji učitelj uputi u rešavanju problema sa kojima se suočavaju na terenu. Dolazio je i Luka Jović, sada daleko je, ali se često čuju telefonom.

– Uglavnom radimo završnicu iz driblinga, šuta i centaršuta, ono što je najvažnije da bi se postigao gol. Mnoge ponese igra, zaborave, zato dođu da ih uputim kako neke poteze da isprave. Najvažnije je kod golgetera položaj tela kada šutiraju, treba da budu u položaju da mogu ugao da biraju. Luka je Nemcima dao gol na majstorski način, onako kako je uvek umeo, skok iz mesta, odabrao stranu, odsečan trzaj glavom i lopta je najpreciznije ušla u gol – kaže trener Pavle Jeftić.   D.MITROVIĆ

NAJVIŠE SAM NAUČIO OD ČIKA PAJE

Mnogi sportisti kada uzlete i domognu se cilja u svom zanatu umeju da zaborave svoje prve učitelje koji su im marljivo prenosili svoje znanje, ali Luka Jović to nije zaboravio i stalno pominje.

– Sve što sam naučio u fudbalu delo je čika Paje- često je u intervjuima govorio Luka Jović.

Jedan komentar

  1. Nije znanje znanje znati,
    vec je znanje znanje dati.

    Moj tatko genije, neiskoriscen potencijal.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*