Home / Akcije / TESTIRANJE MOTORIČKIH SPOSOBNOSTI ĐAKA Sportski savez Grada Kruševca realizuje jedinstveni projekat u 19 Osnovnih škola

TESTIRANJE MOTORIČKIH SPOSOBNOSTI ĐAKA Sportski savez Grada Kruševca realizuje jedinstveni projekat u 19 Osnovnih škola

KRUŠEVAC – Ovdašnji Savez sportova održao je dvanaesto testiranje motoričkih sposobnosti đaka, od sedamnaest koliko je planirano, u Osnovnoj školi „Velizor Stanković Korčagin“ u Velikom Šiljegovcu. Kako projekat predviđa testirano je jedno odeljenje petog razreda da bi se napravila analiza stanja i izvršilo unapređenje zdrave fiziče aktivnosti programom koji će uticati na njihov razvoj kao i predlog za njihovo dalje sportsko usmerenje.

Za praćenja motoričkih sposobnosti vršena su testiranja: agilnosti (čunasto trčanje 4×10 metara), procenu mišićne snage (skok u dalj iz mesta i bacanje „medicinke“ težine 1 kilogram), za procenu izdržljivosti (test ležanja-sedenja za 30 sekundi).

Sa jedinstvenim projektom u Republici Srbiji, uspostavljena je saradnja sa prf. dr. Milivojem Topsajem, profesorom Fakulteta sporta i fizičkog obrazovanja Univerziteta u Beogradu koji će nadalje koordinrati razvoj programa testiranja, dijagnostifikovanja, prepoznavanja i usmeravanja đaka na osnovu dobijenih funkcionalnih morfoloških pokazatelja u adekvatne sportske grane.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*