Home / Svašta nešto / TAŠTA „TESTIRA“ ZETA U plemenu Eve nevestina majka javno isprobava seksualnu moć budućeg zeta, dok se devojka moli da se momak ne obruka

TAŠTA „TESTIRA“ ZETA U plemenu Eve nevestina majka javno isprobava seksualnu moć budućeg zeta, dok se devojka moli da se momak ne obruka

TOGO – U dalekoj afričkoj zemlji Togou, smeštenoj na obali Gvinejskog zaliva, pleme Eve, po svojim čudnim običajima postalo je poznato u celom svetu. Naročito po jednom, za koji mnogi putopisci tvrde da je pravi šlag predbračnih rituala, a uloga je rezervisana za taštu i zeta.

U ovom plemenu tašta vodi glavnu reč pre sklapanje ćerkinog braka. Ona je ta od koje sve zavisi, a zavisi mnogo. Jer, po plemenskim običajima starim nekoliko vekova, tašta odlučuje da li budući zet zaslužuje ruku njene kćeri ili ne. I, tu odluku donosi posle probe, pravog testa, kada temeljno proverava budućeg zeta.

Naravno, na – seksualnom planu! Naime, ona uz blagoslov poglavice i čitavog plemena vodi ljubav sa zetom, kako bi bila sigurna da će svoju kćer udati za potentnog i valjanog muškarca. Ako posle toga ona bude zadovoljna – brak se sklapa, a u slučaju da omane, iz bilo kog razloga, od braka nema ništa.

Za predbračni duel tašte i zeta ovi ljudi imaju i objašnjenje. Tvrde, naime, da nezadovoljna žena na seksualnom planu ne može od života ništa da očekuje. Osuđena je na večno nezadovoljstvo koje bi vremenom preraslo u moru. (N.E.)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*