NOVO
Home / Info / SVETKOVINA U REŽIJI MIŠE NOVINARA U Majdanu nadomak Milanovca ove godine je održano 22. po redu veliko druženje sportista

SVETKOVINA U REŽIJI MIŠE NOVINARA U Majdanu nadomak Milanovca ove godine je održano 22. po redu veliko druženje sportista

MILANOVAC – Na prelepim terenima u Majdanu, selu podno Rudnika, stotinak takmičara pokazalo je svoja znanja u nekoliko spotskih discipina. Najviše pažnje privukle su fudbalske utakmice pionira dečaka rodjenih posle 2007. godine. Svoje predstavnike imali su Takovo, Metalac (GM), i dve ekipe iz Čačka, Borac i Mladost radost.

U prvoj utakmici Metalac je bio uspešniji od ekipe Mladost radost (1:0) a u drugoj tim Takova savladao je Borac posle udaraca sa bele tačke, U regularnom toku rezultat je bio 1:1, U borbi za treće mesto čačanski derbi: Borac – Mladost radost 2:1. U finalu Takovo – Metalac 4:0. Seniori su odigrali dva susreta: Helios – Rapid 8:4, Ozremica – Majdan 6:1.

U revijalnom meču sastale su se fudbalski arbitri. Sudije juniori savladali su kolege – Sudije veterane 6:5. Svojih pet minuta imali su takmičari u Pikadu i Šahu. Najpreciznija je bila dama Jovana Starčević, drugi Miloš Hrnjakovič a treći Dušan Vasović. Kod šahista konačan plasman: Miloš Marković, Zoran Luković, Petar Petrović.

Prznanje je je zasluženo dobio i majstor kotlića Slobodan Solujić, koji je na najbolji način obeležio “treća poluvremena”.

– Pored ovih sportskih disciplina trudili smo se da najmladjima dočaramo igre koje su nekada davno bile popularne medju njihovim vršnjacima. Jedno od nadmetanja bilo je povlačenje konopca koje je izazvalo  veliku pažnju – kaže Miloš Miša Savićević, koji po 22. put organizuje ovakva druženja.

Ovaj dugogodišnji dopisnik Sporta najstarijeg spotskog lista na Balkanu autor je knjige “Milanovački derbi” posvećen dugogodišnjim “ljutim rivalima” Takovu i Metalcu. Stole PETKOVIĆ

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*