Home / Info / СПОРТИСТИ ЧАЧКА ПОД ЛУПОМ АЦЕ СТЕФАНОВИЋА U gradu na Moravi održana je promocija knjige  doajena sportskog novinarstva

СПОРТИСТИ ЧАЧКА ПОД ЛУПОМ АЦЕ СТЕФАНОВИЋА U gradu na Moravi održana je promocija knjige  doajena sportskog novinarstva

ČAČAK – У градској слупшини Чачка одржана је промоција књиге; “Чачански спортисти говорe” autora доајена спортског новинарства Srbije професора Александра Стефановића.

– Међу многим новинарским пословима које је Стефановић радио посебно место заузима серија телевизијских емисија “Спортске легенде Чачka”. За ТВ Чачак осмислио је уредио и водио 25 телевизијских емисија о познатим чачанским спортистима и спортским радицима – пише у предговору књиге који је написао Светислав В. Маковић.

Све је то преточено у писано дело које је недавно угледало светлост дана. Своје место најпре у тв новелама а потом и у књизи имали су, између осталих, кошаршаш Мишовић,

фудбалер Радоњић, боксер Киковић, мотоциклиста Вукајловић, каратиста Рајичић, бициклиста Достанић.стонотенисер Пејак…

– Прву емисију на телевизији а потом и у књизи посветио сам легенди чачанске и српске кошарке Радмилу Мишовићу. После тога приказано је још 24 ликова истакнутих  нашег града. Биле су то радо гледане емисије – каже аутор Александар Стефановић.

Овај издавачки подухват помогли су и многобројни пријатељи а златни донатор била је компанија Моцарт спорт – Београд. Покровитељ издања био је, ако би други, Град Чачак.Заменик градоначелника Чачка Владан Милић рекао је да је задовољан што су тв емисије и сада књига наишле на добар пријем и да ће се град Чачак и даље трудити да помогне овакве подухвате. Велики удео у организацији промоције имало је и Удружење спортских новинара Чачак на челу са председником агилним Предрагом Ковачевићем.

Tekst i snimak: Stole PETKOVIĆ

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*