Home / Fudbal / SLOGA BEZ PREBIJENE PARE  Od svih zonaša prvi je počeo pripreme Radnički koji želi da ostanu na tronu, a najstariji klub u velikoj dubiozi

SLOGA BEZ PREBIJENE PARE  Od svih zonaša prvi je počeo pripreme Radnički koji želi da ostanu na tronu, a najstariji klub u velikoj dubiozi

Pripreme stole 2

KRALJEVO (28.1) – Iako su ledeni dani okovali fudbalska borilišta u taboru krljevačkih zonaša je mobilna atmosfera. Istina, nisu svi zvanično počeli sa pripremama ali uveliko razmišljaju – šta i kako dalje. Prvi su na snegom prekriveni teren istrčali fudbaleri Radničkog iz Kovača, inače novajlije u Moravskoj zoni, koji su već u prvoj sezoni jesen završili na čelnoj poziciji i jasno svim rivalima pokazuju da tu žele i da ostanu.

– Debitanti smo u ligi, mnogi nas nisu ozbiljno shvatili, nisu ni razmišljali   o nama, ali smo vredno radili,  imali smo dobru igračku selekciju i tako smo napravili veliki uspeh. Znamo da nas očekuje teška polusezona i zato moramo obaviti kvalitetne pripreme kaže mladi trener Darko Luković.

Pred početak priprema u klub su stigla pojačanja. Iz Sloge su došli golman Marijan Spasojević, štoper Aleksa Obradović i napadač Uroš Nikolić, iz „Braće Vuković“ iz Lađevaca pristupili su Srđan Bižić, Nikola Barjaktarević i Stefan Stolić, ali kako je prelazni rok tek počeo biće još dolazaka. Klub su napustili najbolji strelac Jovan Kastratović (Sileks – Tetovo), Luka Gašić (Prva petoletka) a Miloš Milojević se sprema na put u Kinu kod Đorđa Kokovića.

Najstariji kraljevački klub Sloga preživljava najteže dane u istoriji kluba. Posle ispadanja najpre iz Prve, potom i iz Srpske lige mnogi su klubu iz Industrijeske ulice okrenuli leđa. U velikoj su finansijskoj dubiozi (50 miliona dinara!) što je razlog i odlaska najboljih pojedinaca. Tako su klub napustili golman Marjan Spasojević, napadač Uroš Nikolić i libero Aleksa Obradović. Stigla su i dva pojačanja.:

– Na golu će stajati Nikola Košanin iz Karađorđa koji je najbolji vratar u Zoni Morava i centarfor Metalca iz Kraljeva Đorđe Živanović. Pripreme ćemo sprovesti u Kraljevu a igraćemo mečeve uglavom sa klubovima iz okruženja – rekao je Vladislav Stojanoviuć, trener Sloge.

Ostala dva člana Zone Karađorđe i „Braća Vuković“ tek pomišljaju da istrče na sneg. Karađorđe će kasniti a razlog je smrt predsednika kluba Predraga Matića, poznatog fudbalskog radnika. U Braći Vuković je teška situacija a konačna odluka o stausu kluba biće poznata sredinom naredne sedmice.    Stole Petković

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*