Home / Info / SKUPILO SE DRUŠTVO STARO Prva generacija fudbalera Rubina iz Donjeg Stupnja proslavila četrdeset godina od kada su osnovalali klub

SKUPILO SE DRUŠTVO STARO Prva generacija fudbalera Rubina iz Donjeg Stupnja proslavila četrdeset godina od kada su osnovalali klub

ALEKSANDROVAC (3.7.) –  – Svečano i skromno, sa svojim najvatrenijim pristalicama, Fudbasli klub Rubin iz Donjeg Stupnja, živopisnog sela špkraj varoši vina, obeležio je četrdesetogodišnjicu od osnivanja. Okupilo se nekoliko generacija, a došli su i gosti iz FK Sloga Stari Bar (Crna Gora) i  Kopaonika iz Brusa.

Kako to i priliči svakom slavlju u vinorodnoj Župi centralno mesto na svečanosti pripalo je prvoj generaciji ovoga kluba, ljudima koji su ga osnovali, a koju je predvodio Sava Bašić, prvi predsednik.

-Sećam se svakog trenutka kada smo se mi, tadašnji mladići i  oni i nešto stariji, dogovarali da osnujemo klub, bilo je teško krenuti jer i tada para nije bilo. Danas sam veoma ponosan sa činjenicom da ova generacija čuva klub i čini nove iskorake. Uvek će imati našu podršku i razumevanje, -rekao je Bašić.

Ovom prilikom predsednik kluba Predrag Nikolić uručio je sekretaru FK Sloga iz Bara Dinu Karađuzoviću veliku sliku uramljenog Žurnala sa uveličanim tekstom objavljnim u Ogledalu Srbije „Prijatelji, jednom i zauvek“ .

Mnogo je lepih trenutakka vezano za fudbal u ovom selu, a godini jubileja FK Rubin je ostvario sjajan uspeh plasmanom u baraž za ulazak u Prvu Ligu Rsinskog okruga, ali je spletom nefudbalskih okolnosti zaustavljen.

-Ekipa smo koja probleme savladava izuzetnim entuzijazmom. Sami finansiramo takmičenje, izgradili smo teren u centru sela i dali priliku mladima, ne samo da se bave fudbalom, nego i da raznovrsnim mafifestacijama ispunjava svoje potrebe za bavljenjem sportom – kazao je Jovica Nikolić, jedan od čelnika kluba. Tekst i foto: G.MINIĆ

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*