Home / Ostali sportovi / Odbojka / SIROTINJI DELEGIRALI SUDIJU IZ SUBOTICE! Kruševački odbojkaši bitišu u nemaštini, ali to ne brine sudijsku organizaciju i pravi troškove

SIROTINJI DELEGIRALI SUDIJU IZ SUBOTICE! Kruševački odbojkaši bitišu u nemaštini, ali to ne brine sudijsku organizaciju i pravi troškove

KRUŠEVAC (6.12.) – Odbojkaši Napredak 037 novajlije su u Prvoj ligi, ali to im nije zasmetalo da veoma uspešno startuju u novom društvu. U osam odigranih kola, čak su pet gostovali, i do sada su dobrim igrama ostvarili četiri pobede, tri kući (VGSK, Futog i Jagodinu) i jednu u gostima (Klek).

Posle pobede u Kleku, kada su nadigrali Klek Srbijašume, ekipu koja je imala pravo navijačko suđenje (Kustudić i Stanković), digli su glas protiv bestidne arbitraže, što se nije dopalo ljudima iz sudijske organizacije i zbog toga su kažnjeni, ali ih kazne i dalje stižu na druge, mnogo perfidnije načine.

Za primer ih je prava „kazna“ stigla za deligiranje u idućem kolu, u kome se sastaju Napredak 037 i Borac iz Starčeva, kada u Kruševac dolazi sudija iz Subotice! Briga je bila ljude koji delegiraju sudije za udaljenost od 400 kilometara u jednom pravcu i troškove koje će platiti siromašni klub.

Ljubitelji odbojke u gradu pod Bagdalom, posle saznanja za takvu praksu pojedinaca iz sudijske organizacije koji delegiraju sudije iz najudaljenijih gradova i nameću nepotrebne troškove, opsedaju klub i insistiraju da se nešto preduzme. Posebno ih boli saznanje da za golemi novac koji će dobiti subotički sudija juniorska ekipa može da odigra celo takmićenje.  D.M.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*