Home / Info / SA BAGDALE KREĆU POBEDOM Ženska fudbalska reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sutra dočekuje Austriju

SA BAGDALE KREĆU POBEDOM Ženska fudbalska reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sutra dočekuje Austriju

KRUŠEVAC (18.9.) – Na stadionu Mladosti sutra (20) ženska fudbalska reprezentacija Srbije, u okviru starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine, dočekuje Austriju i devojke su uverene da će uz pomoć kruševačke publike ostvariti važnu pobedu. Sa izuzetkom dve, tri fudbalerke iz stare garde, ostale devojke su mlade, ali rezultatatima idu uzlaznom putanjom i prvi put u istoriji ženskog fudbala dve selekcije su igrale u završnici Evropskog prvenstva,  omldinska 2012. i kadetska 2015. godine.

– Ovo je veliki ispit za našu ekipu da vidimo koliko smo zreli i šta možemo u nekom narednom periodu postići. Ovo nam je prva utakmica u ovom kvalifikacionom ciklusu za Svetsko prvenstvo 2019. godine i odmah smo se namerili na jednu dobru i čvrstu ekipu koja je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu došla do do polufina, a da nije izgubila nijednu utakmicu. Obećavamo dobru igru u kojoj će devojke pokazati sav talenat, da li će to biti dovoljno za pobedu ostaje da vidimo, a iskreno tome se nadamo- kaže selektor Goran Sretenović.

Bivša fudbalerka Napretka i najpoznatija naša golgeterka Vesna Smiljković, koja već deceniju igra na Islandu, oblačila je dres reprezentacije 78 puta uverena je u dobar rezultat.

– Atmosfera u ekipi je odlična, radimo dosta, analizirali smo igre protivnika i videli da nas čeka jako i teška utakmica, ali uz pomoć mojih zemljaka, kruševačke predivne publike sigurna sam u prvu pobedu- optimista je Vesna Smiljković, kapiten reprezentacije Srbije.  D.M.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*