Home / Ostale vesti / REKONSTRUISAN TERAPIJSKI BAZEN U Ribarskoj Banji otvoren modernizovan objekat koji je u medicinskoj funkciji više od pola veka

REKONSTRUISAN TERAPIJSKI BAZEN U Ribarskoj Banji otvoren modernizovan objekat koji je u medicinskoj funkciji više od pola veka

RIBARSKA BANJA – U podjastrebačkom lečilištu kompletno je rekonstruisan terapijski bazen sa termalnom vodom koji pacijenti koriste više od pola veka. Otvaranje su upriličili, pored brojnih uglednih zvanica, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i Bratislav Gašić,  direktor Agencije BIA.

– Ovo je jedna od Banja koja bukvalno svake godine svakog meseca uradi neki novi sadržaj ili obnovi nešto što je bilo staro. Ovaj rad je rad za svaku pohvalu i želim im da ovim tempom nastave i da  što više ulažu u nove sadržaje i u sve ono što smatraju potrebnim za pacijente- kazao je ministar Lončar.

Na rekonstrukciji bazena i osavrenjenjavanju mnogo je urađeno i sada izgleda kao nov.

– U rekontrukciji bazena Banja je iz sopstvenih sredstava uložila 24 miliona dinara. Uspeli smo da učinimo mnogo funkcionalnijim, bezbednijim, lepšim. Urađeno je podno grejanje, neće više biti zaštitnih guma protiv klizanja, neće biti vode oko bazena, a i energetski je saniran leti će biti svežije, zimi toplije- rekao je dr Dušan Šokorac, direktor Specijalne bolnice Ribarska Banja. D.M.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*