Home / Fudbal / RAZMIŠLJALI DA LI ĆE IZVUĆI ŽIVU GLAVU Na prvenstvenoj utakmici u Novom Pazaru fudbaleri Trajala doživeli neviđenu golgotu

RAZMIŠLJALI DA LI ĆE IZVUĆI ŽIVU GLAVU Na prvenstvenoj utakmici u Novom Pazaru fudbaleri Trajala doživeli neviđenu golgotu

KRUŠEVAC – Na minuloj prvenstvenoj utakmici Prve lige Srbije fudbaleri Trajala su poraženi od Novog Pazara (1:0), igranoj u istoimenom gradu, ali ostaje otvoreno pitaje kakav bi rezultat bio da se igralo u normalnim, sportskim uslovima. Tamo su „gumari“ pored fenjeraša na tabeli za protivnika imali i slabog sudiju Marka Ivkovića koji je tolerisao pogibljene startove domaćina, gledaoce koji su odavno poznati po nedoličnom skandiranju, vređanju, gadjanju protivnika raznim predmetima..

– Navijači stvaraju takvu atmosferu da se pitate – hoćete li izvući živu glavu! Celo vreme su lupali po kućici sa rezervnim igračma i stručnim štabom, gađali igrače na terenu, vređali naše majke, svašta skandirali, konstantno pevali „Ovo je Sandžak“. Retko ko je spreman da priča šta se dešava na utakmicama u Novom Pazaru, gde su sudije, da li iz nekog straha ili zbog takve atmosfere kao po pravilu naklonjene domaćinu. Naši igrači Nemanja Milosavljević i Nikola Milošević su pogibljenim startovima ozbilno povređeni, a nisu sankconisani prekršajima, a kamoli kartonima- istakao je Vladan Gašić, predsednik Trajala na vanrednoj konferencji za medije.

Trajal će posle dešavanja u Novom Pazaru uložiti žalbu na suđenje i organizaciju utakmice koje je bilo na začuđujućem i neverovatno niskom nivou.

– Apelujem na nadležne u Fudbalskom savezu da se pozabave ovim problemom, da uvide situaciju i omoguće normalno funkcionisanje lige. Jer, pored navedenog mnogo toga se na terenu još dešavalo i zato tamo treba deligirati sudije koji mogu da odole pritisku i omoguće gostujućoj ekipi da igra bez straha- dodao je predsednik Gašić.  D.M.

Jedan komentar

  1. Treba videti snimak utakmice…To što su skandirali ” ovo je Sandžak” ne predstavlja ni uvredu ni pretnju.Da li su ti uslovi bili baš toliko neregularni videćemo,no meni je žao što sam na kratkom snimku video da su naši igrači promašili nekoliko baš dobrih šansi.Moglo je i trebalo biti bolje.Naš fudbal je takav kakav je.U ovoj ligi uz evidentnu neregularnost,svima poznatu,nikakav kvalitet eto imamo ponekad i te ispade gledalaca koji često prolaze nekažnjeno.Zbog svega navedenog na našim utakmicama se sve češće dešava da “aktera” ima više nego gledalaca.Retki su primeri dobre posećenosti ali i primernog ponašanja publike poput onog od nedelje iz Pirota gde je derbi Srpske lige Istok posmatralo oko 3 000 ljudi u skoro pozorišnoj atmosferi.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*