Home / Aktuelno / PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI  Na prigodnoj svečanosti Sportski savez uručio priznanja najboljima u 2016. godini

PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI  Na prigodnoj svečanosti Sportski savez uručio priznanja najboljima u 2016. godini

najuspesniji-sportisti-5

KRUŠEVAC – Na prigodnoj svečanosti u sali pozorišta, Sportski savez Grada Kruševca proglasio je najuspešnije sportiste, ekipa i zaslužne sportske radnike u 2016. godini. Kao i uvek do sada, komisija koja je predložila najbolje dobro se namučila da pravično izvaga i izabere one koji su rezultatima obeležili sportsku godinu, u 16 kategorija.

Najbolji sportista u 2016. godini je Dragoslav Petrović, badmintonista iz kluba Zmajevi, za blistave rezultate na takmičenjima kod nas i u svetu, reprezentaivac, kategorisan je kao vrhunski sportista nacionalnog ranga, a od devojaka je Suzana Petronijević, fudbalerka i golgeterka Napretka, član reprezentacije Srbije.

Za izuzetne igre i rezultate u superligaškom društvu i plasman na visokom četvrtom mestu, Fudbalski klub Napredak proglašen je za najbolju seniorsku ekipu. Trener godine je Dragan Ivanović, tvorac renesansnih igara Napretka koji će zasigurno biti ubeležene u istoriji kluba kurzivnim slovima.

U juniorskoj konkurenciji najuspešniji su Anastasija Stevanović, iz Boks kluba „14.okotobar“ koja je osvojila srebrnu medalju na Državnom prvenstvu i zlatnu na Međunarodno turniru u Pragu i vaterpolista Rasine Relja Tomašević,  golgeter svog kluba i državni reprezentativac.

zahvalnica-5Nagradu za sportski podvig godine dobio je alpinista Dragoslav Gogić, iz Planinarskog kluba Jastrebac, koji se uspeo na mnoge svetske najviše vrhove, a kategorizovan je kao vrhunski sportista nacionalnog i međunarodnog ranga. Priznanje za životno delo dobio je Milan Vujičić Lanku za višegodišnji rad u košarci, rukometu, gimnastici i za svoj rad dobitnik brojnih priznanja.

Nagradu za razvoj sporta dobio je Grad Kruševac za kontinuirani razvoj kapaciteta za razvoj sporta, sportskih stručnjaka, sportista i stvara uslove za bavljenje sportove za sve građane. Pored toga veliki doprinos ima u izgradnji novih sportskih objekata.

Dragoslav Milovanović je najbolji sportskii radnik koji se iskazao u mnogim fudbalskim klubovima, a sada je u Odbojkaškom klubu Antena. Nagrada sportistima sa invaliditetom, članu porodice, podshumno je dodeljena Stefanu Milenkoviću, koji je bio član rukometne i fudbalske reprezentacije Srbije.

Najuspešnija kadetkinja je badmingtonistkinja Marija Sudimac iz BK Zmajevi, a kadet kolega iz kluba Sergej Lukić. Nevena Simić iz Karate kluba Kruševac najbolja je pionirka, a Uroš Vranjanac iz Atletskog kluba Kruševac, kao državni prvak u disciplini bacanje kladiva, najbolji je pionir.

Sportski savez je dodelio i zahvalnice zaslužnima, a dobili su je: Preškolska ustanova „Nata Veljković”, Školska uprava, Sportski centar, novinar Dragan Mitrović (urednik  Sportskih vesti), TV Plus, Produkcijska kuća Albatros, RTK Kruševac, Kruševačko pozorište, Narodni muzej, Muzička škola, Vesna Radmanovac, Mesne Zajednice Kukljin, Zdravinje i Veliki Kupci.

 

 

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*