Home / Info / ZA REPREZENTATIVCE PRIJEM I POKLONI Gradonačelnica Jasmina Palurović čestitala Palestri uspeh na Svetskoj Specijalnoj Olimpijadi

ZA REPREZENTATIVCE PRIJEM I POKLONI Gradonačelnica Jasmina Palurović čestitala Palestri uspeh na Svetskoj Specijalnoj Olimpijadi

KRUŠEVAC – Na Svetskim letnjim igrama Specijalne Olimpjade, održanim u Abu Dabiju i Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u našoj reprezentaciji sa velikim uspehom nastupalo je i dvadeset članova Sportskog društva za decu i omladinu sa posebnim potrebama Palestra iz Kruševca.

To je i bio povod da u Mozaik sali kruševačkog gradskog zdanja gradonačelnica Jasmina Palurović priredi prijem i čestita Palestri uspešno reprezentovanje Srbije i svog grada na najvećem svetskom takmičenju. Svi učesnici dobili su na poklon trenerke, a šestoro osvajača medalja i satove.

Košarkašice Srbije, koju su činile igračice “Palestre”, u finalnom meču pobedile su reprezetaciju Amerike i okitile se zlatom, a isto tako Kruševljani su blistali i u plivanju. Na grudima Bebe Miletić i Ivana Radenkovića zasijalo je zlato, a srebra su osvojili Miloš Đokić (dva) i Marija Misini.

Treba reći da je na najvećem svetskom takmčenju bilo 7.700 sportista, sa 3.000 trenera iz 190 zemalja sveta, o organizaciji je brinulo 20.000 volontera, a dešavanja je pratilo 3.000 akreditovaih novinara. Takmičenja su bila u  24 različititih sportova, a najviše u Unified (inkluzivnim) sportovima.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*