Home / Svašta nešto / PRELJUBA BEZ FIZIČKOG KONTAKTA Retko se pominje emocionalna prevara a prisutnija je od drugih i vrlo malo se o njoj zna

PRELJUBA BEZ FIZIČKOG KONTAKTA Retko se pominje emocionalna prevara a prisutnija je od drugih i vrlo malo se o njoj zna

Emocionalna prevara nešto je o čemu se retko priča, a zapravo je vrlo prisutna i češća je od prevare partnera u fizičkom smislu. Ponekad je teško napraviti granicu između prijateljstva i odnosa koji znači nešto više, odnosno emocionalne afere. Imaš li s kolegom s posla ili nekom drugom osobom bliži odnos nego s partnerom, onda si definitivno na opasnom terenu.

Emocionalna afera započinje zbližavanjem s određenom osobom, a postupno se udaljavamo od partnera sa kojim smo zapravo u odnosu. Iako emocionalna afera nije jednaka niti se može mjeriti s fizičkom prevarom, ipak je opasna i određeni je način varanja partnera.

Ljudi u takve platonske odnose najčešće ne ulaze namjerno, već posve nesvjesno, a odnos se krene razvijati sam od sebe ako s tom dotičnom osobom provodimo puno vremena ili delimo jednake emocije, razmišljanja, snove… Emocionalna afera može biti opasna jer takvim odnosom vređamo i izdajemo partnerovo poverenje i može vrlo loše uticati na vezu.

Emocionalnu aferu je ponekad teško prepoznati, a neke od upozoravajućih znakova po kojima je može uočiti donosimo u nastavku. Često si u kontaktu s tom osobom dok niste zajedno: Često komuniciraš s tom osobom i dok niste zajedno, izvan radnog vremena.

Dopisujete se na društvenim mrežama i sms porukama. Čujete i telefonski, ne možeš zamisliti dan a da se ne čuješ s njim bar jednom. Razgovaraš s njim o svojim privatnim problemima: deliš sve svoje brige, strahove i probleme a često mu se žališ na svog partnera.

Sve više postaješ bliska s tom osobom, a istovremeno se udaljavaš od partnera. On je prva osoba koju zoveš kada imaš uzbudljive novosti: Svaki put kad ti se dogodi, nešto uzbudljivo, ta je osoba prva s kime dijeliš te vesti i novosti. Čak i kada imaš loš dan, on je prvi kojega ćeš nazvati kako bi te utešio. S partnerom si sve manje bliska i jedva da razgovarate o bitnim stvarima. (Pult24)

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*