Home / Info / PRAVI SLIKE KOJE SAMO ŠTO NE PROGOVORE Fotoreporter Slobodan Simić dobio Zlatnu značku Kulturno-prosvetne zajednice Srbije

PRAVI SLIKE KOJE SAMO ŠTO NE PROGOVORE Fotoreporter Slobodan Simić dobio Zlatnu značku Kulturno-prosvetne zajednice Srbije

Napredak slika SS 2

VARVARIN (25.4.) – Na predlog Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnu sa dijasporom i Srbima u regionu, za dugogodišnju posvećenost “slikanju života” Slobodan Simić, umetnički fotograf iz Varvarina, dobio je visoko priznanje – Zlatnu značku, koju dodeljuje Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Slobodan Simic 7Simić je imao brojne samostalne izložbe u galerijama u našoj zemlji i u svetu, sa fotografijama „koje samo što ne progovore“ promovisao je svakodnevni život naših ljudi na najbolji način, a za izuzetan stvaralački rad podičio se brojnim nagradama. Poznate su i priznate njegove izložbe: „Život na selu“, „ Srbji koja nestaje“, „Boje pravoslavlja Srbije“ i mnogo drugih, koje su ostale vazda upamćene kod istinskih ljubitelja fotografije.

Pored umetničke fotografije Slobodan Simić poznat je i kao vrhunski sportski fotoreporter. Mnoge redakcije dnevnih listova otimaju se za njegove fotografije sa sportskih vojevanja da imaju na svojim stranama, a od osnivanja portala Sportske vesti jedan je od najuglednijih saradnika. D.M.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*