Home / Svašta nešto / POJAVILA SE DROGA ZA SILOVANJE! Dovoljno je samo par kapi da devojkama sipaju u piće i one izazovu 6 sati amnezije

POJAVILA SE DROGA ZA SILOVANJE! Dovoljno je samo par kapi da devojkama sipaju u piće i one izazovu 6 sati amnezije

Astro oblaci 2Policija je na tri lokacije u Beogradu zaplenila 4,5 litara droge za silovanje (GHB), takozvanog tečnog ekstazija. Samo par mililitara ove supstance, koja se podmetne žrtvi u piće, izaziva omamljenost i potpunu amneziju u roku od šest sati.

GHB u veoma maloj količini, od jednog mililitra, izaziva blažu euforiju, kao kod pijanstva, ali u većoj količini izaziva amneziju.

– Droga je bez boje, i skoro da nema ni miris, i se teško primeti ako se nekome sipa u piće. Dovoljno je samo samo dva do tri mililitra ove supstance da nakon desetak-dvadesetak minuta žrtva oseća omamljenost, ponekad mučninu, i izgubi pamćenje – naveli su u policiji.

Dejstvo ove droge traje čak 11 sati, ali se pamćenje žrtvi vraća nakon tri do šest sati, poslije čega se ne sjeća šta se dogodilo.

– Nju često koriste silovatelji, baš zbog takvog dejstva. Kada nastupi delovanje narkotika, žrtvu odvode negde i siluju je. Nakon toga je vraćaju na mjesto gdje su je pronašli. Žrtva je svesna da je zlostavljana kada se osvesti, ali ne zna ni gde, ni kada – kazali su iz policije. (Izvor:Telegraf.rs)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*