Home / Fudbal / POBEDOM VIDAJU TEŠKE RANE  Posle dva šokantna poraza Napredak se oporavio i osvojio bodove protiv Metalca (1:0)

POBEDOM VIDAJU TEŠKE RANE  Posle dva šokantna poraza Napredak se oporavio i osvojio bodove protiv Metalca (1:0)

treneri-posle-utakmice

KRUŠEVAC – Dva nezaslužena poraza, od Crvene Zvezde i Partizana, pre svega zahvaljujući tendecioznom suđenju, bila su šokantna za fudbalere Napretka, ali i ako još vidaju teške rane koje su im nanete, smogli su snage da dobro odrade susret sa Metalcem i zasluženo osvoje bodove. Nije im bilo lako da to ostvare jer su Millanovčani igrali otvoreno i nastojali da poravnaju rezultat, koji je napravio Šarac već u 6 minutu posle idealnog pasa Gobeljića. Bilo je prilika ispred oba gola da „padne“ još koji, ali sve se završavalo na pokušajima i odličnim odbranama golmana. Kako je taj posao odrađen govorii su treneri posle susreta (na slici).

– Očigledno smo loše ušli u utakmicu, primili smo odmah gol i dosta vremena nam je trebalo da dođemo sebi, a kada smo došli, nismo iskoristili stvorene šanse. Znali smo da Napredak ostvaruje pobede iz prve prave prilike, a mi upravo imamo taj problem da ne možemo da realizujemo stopostotne šanse i to je uticalo da i na ovom meču ostanemo bez bodova. Naš protivnik je pun samopouzdanja, napravio je seriju dobrih rezultata, koristi svaku priliku, to ih krasi i imaju toliko osvojenih bodova. Zato mi preostaje samo da čestitam na pobedio i poželim izlazak u Evropu- kazao je Nenad Vanić, trener Metalca.

Stručni štab Napretka imao je pre utakmice problema kako da napravi pravi sastav jer imamo mali fond igrača, a pored toga još leković i Ndiaje nisu imali pravo nastupa.

– Metalac je pokazao najviše od svih ekipa ono što je fudbalski. Odstarta je krenuo da igra otvoreno i bio veoma neprijatna rival. Prinuđeni smo bili da vratimo neku formaciju od ranije i zato raspored naših igrača na terenu nije bio adekvatan. Rano smo dali gol, ali tek u drugom delu delovali smo mnogo ozbiljnije po pitanju čvrstine i igre. Potrošeni smo psihološki posle dva teška meča i vidi se pad kod pojedinih igrača, ali smogli smo snage, da ne u tako lošoj igri, pobedimo u jednoj dobroj takmičarskoj utakmici. Igrači su dali sve od sebe, publika standardno jako dobra i ovom pobedom smo i bliže plej-ofu- istakao je Dragan Ivanović, šef stručnog štaba Napretka.   D.MITROVIĆ

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*