NOVO
Home / Akcije / NAUČNO O STVARANJU I RASPADU „JUGE“ Istoričar Nikola Milenković je sveobuhvatno opisao sve od nastanka do propasti Jugoslavije

NAUČNO O STVARANJU I RASPADU „JUGE“ Istoričar Nikola Milenković je sveobuhvatno opisao sve od nastanka do propasti Jugoslavije

KRUŠEVAC – Kako je nastala 1918.godine Jugoslavija i kako je očas rasturena na sveobuhvatan način, u svojoj knjizi  „Stvaranje i raspad Jugoslavije“, opisao je istoričar Nikola Milenković i zato je naišla na golemo interesovanje kod čitalačke publike.

Knjiga je rađena naućno, sa istraživačkom strašću mladog istoričara koji je na slikovit način prikazao sva saznanja o bivšoj velikoj državi do kojih je došao iz raznovrsnih izvora. Pored brojnih studija, koristio je tekstove iz novina kao i najnovijih sa sajtova.

– U knjizi je obrađeno više od dvesta bibliografskih jedinica, a pisana je nekoliko godina sa idejom o stvaranju zajedničke države južnoslovenskih naroda, njenom životu, vremenu kada je bila svetski uzor do raspada- kratak je bio autor Nikola Mulenković.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*