NOVO
Home / Magazin / NAPRETKOV KADET PRESLIKAN RAŠFORD Jovan Zogović izgledom i umećem neodoljivo podseća na mladog asa Mančester junajteda

NAPRETKOV KADET PRESLIKAN RAŠFORD Jovan Zogović izgledom i umećem neodoljivo podseća na mladog asa Mančester junajteda

KRUŠEVAC – U kadetskom timu Napretka stasavaju nekoliko kvalitetnih fudbalera o kojima će se tek čuti, ali sedamnaestogodišnji Jovan Zogović je već postao pravi igrač i ljubimac publike. Njegovo umeće sa loptom je vanserisjko što kazuje i nadimak “Rašford”, koji su mu nadenuli drugovi iz tima koji ga zasigurno najbolje znaju, upoređujući ga tako sa vrsnim mladim napadačem Mančester junajteda.

Zogović je bočni napadač, podjednako dobar na obe strane, brz je i vraća se da zatvara bekove, a prava je napast za protivničke golmane. Začuđujuće ume da “zalepi” loptu, vragolasto dribla, lucidno oseća prostor, sa lakoćom majstora postiže golove. Zbog golemog  znanja već je opsednut brojnim ponudama velikih klubova, čak je stigla i iz Crne Gore, da tamo nastupa za njihovu reprezentativnu selekciju.

– Počeo sam u Fudbalskoj školi Duel, koja školuje fudbalere za Napredak. Ne mogu da kažem da mi ne gode ponude drugih klubova, ali Kruševljanin sam, mnogo volim svoj klub i grad, Napredak je moja druga kuća i o odlasku ne razmišljam. Moram još učiti i učiti, ima vremena- kaže skromno talentovani Jovan Zogović.

Trener Živojin Vidojevič, nekada vrsni fudbaler Napretka o svom đačiću ima samo reči hvale.

– Ovo je bila njegova sezona i iskazao se u pravom svetlu. Vredan je, radan, željan usavršavanja, novih saznanja sa vidnm željom da naprednuje i savete prosto upija. U svom godištu je sigurno u Srbiji u vrhu, po kvalitetu i velikoj perspectivi. Dobar je tehničar, dobar na lopti, dobro građen, visok je 185 santimetara i može da igra na više pozicija. Trebao bi već da trenira sa prvim timom Napretka, da se na njega obrati veća pažnja, jer je sigurno velika perspeltiva- kaže Žile Vidojević, trener kadeta Napretka.  D.MITROVIĆ

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*