Home / Aktuelno / NAPREDAK KAO “SIGURNA MUŠKA KUĆA” Košarkaški klub kao i svake godine po završenom prvenstvu napustili svi stranci i trener Popović

NAPREDAK KAO “SIGURNA MUŠKA KUĆA” Košarkaški klub kao i svake godine po završenom prvenstvu napustili svi stranci i trener Popović

KRUŠEVAC (2.7.) – Za ljubitelje košarke u gradu pod Bagdalom radosna vest, ona koju odavno priželjkuju – u košakaškom klubu Napredak od igrača konačno su ostali samo Čarapani. Dogodilo se to po završenom prvenstvu, kao i svake godine što biva, pokupili se i otišli su svi igrači sa strane, koji su bili bajagi pojačanja, ali i trener Oliver Popović.

Ista priča se ponavlja, bude tako još mesec, dva, a onda se opet jure pojačanja i dovode uglavnom igrači u godinama, sa nezalečenim povredama, pod koševima ne dokazani, većini Napredak bude „sigurna muška kuća“, kakonavijači umeju da kažu. Od sportskih kolektiva u gradu iz budzeta košarkaši dobijaju najviše para, a rezultate su godinama više nego tanki.

Obećanja da žele gradu da priušte zadovoljstvo i klub igra među najboljima, koja redovno stižu od čelnika, uvek su bila prazne priče. Navodno uvek jure poziciju do četvrtog mesta sa željom da zaigraju sa najelitnijim klubovima, a na kraju prvenstva obično se nadju na začelju tabele. I uvek, za  postignute rezultate pare su problem, a dobijaju više od mnogih srpskih košarkaških klubova.

I zato prijatelji košarke sve glasnije govore da je krajnje vreme prestati da se dovode igrači sa strane već praviti tim iz svojih redova. ali promeniti tim koji vodi klub. Ističu, da treba odmoriti umorne članove Upravnog odbora jer neki tamo godinama sede i neuspešno vode Napredak, a dovesti prave sportskie domaćine koji bi o klubu mnogo više brinuli i pravili bolje rezultate. D.M.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*