Home / Fudbal / MAŠINCU ZABRANJENO DA RADI Republički sportski inspektor privremeno je zabranio rad klubu do ispunjenja statusne promene

MAŠINCU ZABRANJENO DA RADI Republički sportski inspektor privremeno je zabranio rad klubu do ispunjenja statusne promene


BEOGRAD (15.8.)- Ministarstvo omladine i sporta obavestilo je Fudbalski savez Srbije i sve ženske klubove Super lige da je Fudbalskom klubu Mašinac Trace PZP iz Niša, rešenjem od 2. avgusta 2016. godine, Republički sportski inspektor privremeno zabranio rad do ispunjenja statusne promene u skladu sa odredbama Zakona o sportu.

Na doneto rešenje niški klub je uložio žalbu Ministarstvu omladine i sporta koja je odbijena kao neosnovana. Potom je usledila tužba Upravnom sudu u Nišu, koji je 26.1.2017. godine doneo presudu kojom se tužba odbija i rešenje Republičkog sportskog inspektora postalo je pravosnažno.

Ministarstva omladine i sporta obaveštenje o “slučaju Mašinac” poslalo je klubovima radi regularnsti takmičenja i jasno navelo da je igranje utakmica sa Nišlijkama direktno u suprotnosti sa Zakonom o sportu i od uticaja je na predstojeće prvenstvo države za sezonu 2017/18. godinu, kao i takmičenju u kupu. (Foto: Masinac Facebook)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*