Home / Magazin / MANTA SE MANUO FUDBALA Milan Arsić u 69-toj godini obesio kopačke o klin

MANTA SE MANUO FUDBALA Milan Arsić u 69-toj godini obesio kopačke o klin

Fudbaler Zdravinja, ekipe iz istoimenog živopisnog podjastrebačkog sela, koja se takmiči u Drugoj gradskoj ligi Kruševca, Milan Arsić Manta oprostio se od aktivnog igranja fudbala u 69- toj godini.

milan-arsic-manta

Učinio je to, ne mogavši da sakrije suze, na minuloj prvenstvenoj utakmici protiv Belasice, kada je klub napravio skromnu svečanost, dodelio slavljeniku pehar i zahvalnicu i čestitao na pet decenija posvećenosti fudbalu.

– Za fudbal treba ljubav, velika ljubav, negovao sam je negovao preko 50 godina i evo došao je dan da moram da se odvojim od aktivnog igranja. Najviše sam igrao u mom selu za najvoljeniji klub, a međuvremenu sam odigrao i 600 utakmica u Nemačko dok sam tamo radio i boravio, za naše klubove Jugoslavija iz Ninberga i Srbija iz Herta. Poslednjih godina sam ulazio i igrao barem po dvadesetak minuta- priča Milan Arsić Manta

U poodmaklim godinama zaigurno je bio najstariji registrovani fudbaler u Srbiji, ali i sada ne namerava da se mane svoje najveće ljubavi. Predsednik je kluba i čini mnogo da se unapredi ova igra u Zdravinju.

– Od fudbala ne mogu i dalje da se odvojim, pomagaću na druge načine, biti uvek uz klub, činiti sve da se naprave dobri uslovi za takmičenje. Uradili smo mnogo poslednjih godina, sredili igralište, svlačionice i sada možemo ozbiljno da razmišljamo o selidbi u viši rang. Ovde se fudbal voli odvajkada, imamo dosta talentovanih igrača i naše želje da napredujemo nisu neskromne – govori o planovima Antić.

NA DRESU BROJ GODINA

Milan Arsić Manta nosio je uvek na dresu broj godina i sada kada se sa njim rastao na leđima je nosio broj 6/bo9

SA UNUKOM U TIMU

Za fudbalski klub Zdravinje igra i Mantin unuk Mihajilo i meštani i navijači ističu da se odlično slažu u zdanjoj veznoj liniji.[/box]

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*