Home / Info / MAJA I DARKO NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI Na prigodnoj svečanosti Sportski savez je uručio priznanja najboljima u 2017. godini

MAJA I DARKO NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI Na prigodnoj svečanosti Sportski savez je uručio priznanja najboljima u 2017. godini

KRUŠEVAC (20.12.) – Sportski savez Grada Kruševca, na svečanosti u sali Narodnog muzeja, proglasio je najuspešnije sportiste, ekipe i zaslužne sportske radnike u 2017. godini. Kao i vazda do sada komisija koja je odabrala najbolje dobro se namučila da pravično izvaga i izabere one koji su rezultatima obeležili sportsku godinu u 17 kategorija. Mnogima je posebno zanimljivo da se ove godine na listi najuspešnijih nije našao nijedan fudbaler ili fudbalski klub.

Najbolji sportista u 2017. godini u klasi seniora je Darko Božilović, automobilista koji je višegodišnji šampion Srbije u klasi 9 na kružnim trkama, a od seniorki najveće priznanje dobila je Maja Milosavljević, koja je bila prva u kupu Treking lige Srbije. Ona je uspela da osvaoji u svih devet kola po zlatnu medalju u brzom hodanju po zahtevnim planinskim vrletima.

U kategoriji sportskih nada najuspešnija je Vera Pešterac, mlada gimnastička nada koja je osvojila prvo mesto na takmičenju Pionirske lige Srbije, a u muškoj konkurenciji Nikola Stefanović (na slici), sedmogodišnji teniski talenat iz kluba Sportisimo, koji je blistao na mnogim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima boreći se uspešno sa starijim rivalima i vanserijskim umećem dolazio do polufinalnih borbi.

Atletičarka Anja Nedeljković proglašena je za najuspešniju pionirku, a Viktor Petrović badmintonista za najboljeg pionira. U klasi najboljih kadeta  je badmintonista Sergej Lukić, a košarkašica Aleksandra Punoševac dobila je priznanje za umeće iz popularnog sporta među devojčicama. Plivač Lazar Vanić proglašen je za najboljeg juniora, a Marija Sudimac iz Badminton kluba Zmajevi za juniorku.

Najbolja seniorska ekipa u 2017. godini je Odbojkaški klub Napredak 037 koji se ove godine uspešnim igrama izborio da se nadmeće u Prvoj ligi Srbije.Najbolja mlada ekipa je Karate klub Kruševac u kojoj su devojke Lidija Todorović, Anita Milaković i Saša Jovanović (na slici sa trenerom Markom Tomićem). Talentovane karatistikinje kao borba tim

Srbije, kao jedine članice sve iz jednog kluba osvojile su treće mesto na Svetskom prvenstvu Šotokan federacie, održanom u italijanskom gradu Trevizu, a na evropskom, koji  je održan u Češkoj, osvojile su prvo mesto.

Za ostvarene posebne rezultate nagradu je dobio Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama Palestra. Nagradu za sportiste sa invaliditetom dobio je Darko Marisavljević, osvajač zlatne medalje u trčanju na 100 metara. Najbolji sportski radnik je Dejan Ivanović, predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom.

Za najboljeg trenera proglašen je Marko Tomić iz Karate kluba Kruševac, Šotokan karate federaca, koji je sa klubom osvojio preko 700 medalja na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Karate klub Kruševac proglašen je za najuspešniji u zemlji, a Marko Tomić za najboljeg trenera.

Nagradu za životno delo dobio je Miša Rajković, koji je bio predsednik Fudbalskog kluba Napredak (od 1976. do 1980.) kada je popularni klub imao najveće uspehe u svojoj istoriji. Rajković je bio u to vreme i predsednik Zajednice klubova Prve lige, ondašnje velike Jugoslavije.  D.MITROVIĆ

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*