Home / Fudbal / Ma, kakvo jedinstvo! Bjeković tuži redom!

Ma, kakvo jedinstvo! Bjeković tuži redom!

 

Nije prošao ni ceo dan od Skupštine Partizana, a Bjekovićeva struja podnela krivične prijave protiv ovlašćenih predstavnika kluba!

Foto: MN Press | Nebojša Paraušić

Foto: MN Press | Nebojša Paraušić

 

Pomalo neubedljivo i smešno delovale su izjave predstavnika Partizana posle sednice Skupštine da sada treba svi da se ujedine, da i oni koji su protiv vladajuće garniture treba da se vrate u klub, da pomognu u teškim danima po crno-bele…

Valjda su to govorili više za sebe, da “umire savest”… Ne može se reći da pojedini nisu bili iskreni u tome, ali onaj koji je vukao sve konce, a reč je o Žarku Zečeviću, jasno je poručio: “Oni koji ne žele da učestvuju više u skupštinama, koji bojkotuju mesecima, iz moralnih razloga treba da podnesu ostavke, kako bi omogućili normalno funkcionisanje kluba i njegov razvoj”, piše Mondo.rs.

Da se druga struja, takozvana “opozicija” predvođena Nenadom Bjekovićem neće umiriti, blo je jasno već iz njegove izjave da na sednici u ponedeljak nije bilo kvoruma (potrebno je bilo 33 od ukupno 65 delegata) za odlučivanje i najavio je: “Videćemo se na sudu”.

I već u utorak sa reči na dela – Bjeković je u ime svoje grupe podneo krivičnu prijavu  zbog uočenih nepravilnosti na Skupštini održanoj u ponedeljak.

Prijava je podneta protiv:

Vladimira Vuletića (do juče predsednika Nadzornog odbora Partizana, od juče novog člana Upravnog odbora i potpredsednika), Milorada Vučelića (novog predsednika kluba), Miloša Vazure (generalnog direktora kluba), Milana Obućine (novog člana UO), Bojana Nišića, kao i “neograničenog broja NN lica”, a sve zbog “osnovane sumnje da su počinili niz krivičnih dela protiv službene dužnosti i protiv izbornih prava koja se sva gone po službenoj dužnosti”.

Između ostalog, tvrdi se u krivičnoj prijavi, nije bilo potrebnih 33 delegata za odlučivanje, a drugo pojedini prisutni, tačnije dvojica su nelegalno učestvovali u glasanju.

Prema tvrdnjama Bjekovića, 16 prisutnih delagata je bilo tu prema zakonu, a 15 je bilo “nezakonitih”.

“Početak održavanja skupštine kasnio je 10 minuta, jer na nju nisu došli predstavnici navijača, njih petorica. Tada Vuletić, već pripremljene prijatelje, promoviše u članove skupštine iz reda navijača u rekordnom roku od 15 minuta, čime obezbeđuju kvorum za dalje nezakonito delovanje”, piše u krivičnoj prijavi.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*