Home / Info / ČARAPANI BLISTAJU U DRESU SRBIJE Na svetskoj Specijalnoj Olimpijadi u Abu Dabiju našu reprezentaciju kite zlatnim medaljama

ČARAPANI BLISTAJU U DRESU SRBIJE Na svetskoj Specijalnoj Olimpijadi u Abu Dabiju našu reprezentaciju kite zlatnim medaljama

ABU DABI – Na najvećem svetskom takmičenju, Letnjim igrama Specijalne Olimpjade, koja se sutra završava u glavnom gradu Ujedinjeih arapsih emirata Abu Dabiju, u našoj reprezentaciji nastupaju sa velikim uspehom i dvadeset članova Sportskog društva za decu i omladinu sa posebnim potrebama“Palestra” iz Kruševca.

Košarkašice Srbije, koju čine mlade igračice “Palestre”, blistavom igrom u finalnom meču pobedile su reprezetaciju Amerike i okitile se zlatnim medaljama. Isto tako mlađani Kruševljani podičili su se osvojenim medaljama u plivanju. Na grudima Bebe Miletića i Ivana Radenkovića zasijalo je zlato, a dva srebra dolivao je Miloš Đokić.

Na najvećem svetskom takmčenju na okupu je  7.700 sportista, koje predvode 3.000 trenera iz 190 zemalja sveta, o organizaciji brine čak 20.000 volonera, a dešavanja na olimpijadi prati 3.000 akreditovaih novinara. Takmičenja se odvijaju u 24 različita sportskih disciplina, a najviše je u Unified (inkluzivnim) sportovima.  D.M.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*