Home / Aktuelno / KAO JUČE, A VEĆ SEDAM DECENIJA  Svečanom akademijom u prisustvu uglednih zvanica Fudbalski klub Napredak obeležio veliki jubilej

KAO JUČE, A VEĆ SEDAM DECENIJA  Svečanom akademijom u prisustvu uglednih zvanica Fudbalski klub Napredak obeležio veliki jubilej

proslava-u-napretku-2

KRUŠEVAC – Sedamdeset godina rada i postojanja, svečanom akademijom u sali Kruševačkog pozorišta kojoj su prisustvovale brojne ugledne zvanice (na slici), fudbalski klub Napredak je obeležio veliki jubilej. Na rođendanskoj svetkovini, dobro osmišljeni program podsetio je na bitisanje kluba, a dodeljeno je i sedam posebnih zahvalnica najzaslužnijima.

Napredak je osnovan 8. decembra davne 1946. godine i prvu utakmicu je odigrao protiv Makedonije, a dve godine kasnije postao je prvak Srbije i ušao u Prvu saveznu ligu. Najveći uspesi u istoriji su osvajanje četvrtog mesta u Prvoj ligi Jugoslavije 1979/80. godine kada je igrao i u Kupu UEFA, a isti je ponovio i dvadeset godina kasnije, kao finalista kupa.

Ove godine je na pravom putu da najveće uspehe ponovi, možda i prevaziđe jer rezultati i igre ove jeseni to i nagoveštavaju. Na superligaškoj tabeli je na četvrtoj poziciji, ustvari je prvi posle naših velikih i favorizovanih klubova sa najvećim budzetima. Na velikoj svetkovini najveći aplauz je dobio najmlađi predsednik u dugoj istoriji kluba, finansijer Marko Mišković, kada je rekao:

– Ovo je početak novog, evropskog Napretka i na tom putu vas neću izneveriti- kazao je Mišković.  D.MITROVIĆ

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*