Home / Fudbal / JELENA NAPRETKOVA MAŠINA ZA GOLOVE  Sa samo petnaest godina talentovana fudbalerka vodi napad superligaša

JELENA NAPRETKOVA MAŠINA ZA GOLOVE  Sa samo petnaest godina talentovana fudbalerka vodi napad superligaša

 

jelena-10KRUŠEVAC – Fudbalski stručnjaci su jasni da na zelenom terenu odavno nije viđen takav talenat kao što je Napretkova prvotimka Jelena Raičević. Čarapanke su prošle godine harale u Razvojnoj ligi FS RIS, redom pobeđivale rivalke i završile ubedljivo na liderskoj poziciji, a veliku zaslugu za takav plasman ima nesumljivo mlada Jelena.

I ako ne igra u samom špicu, već na poziciji isturenog veznog igrača,  čak 56 puta zatresla mrežu protivničkog golmana! Golove postiže kao od šale, sa lakoćom i umećem pravog znalca, šutira iz svake pozicije, a poznata je i po izuzetno lucidnim asistencijama, koje niko i ne broji. Zato je i član kadetske reprezentacije Srbije.

– Kako postižem golove? Pa, jednostavno. Naučena sam da gledam kretanje golmana, da pažljivo tražim put do mreže, volim da prođem odbranu i ušetam se u gol, a posebno mi je zadovoljstvo da „uhvatim punu“ sa distance i da lopta uleti u nebranjeni deo mreže- igrački objašnjava Jelena svoje umeće.

Zato su u Napretku jedva dočekali da devojčice napune po petnaest godina, Jelena i još pet drugarica, da mogu da zaigraju za prvi tim, koji se takmiči u Superligi. Od jesenas su standardne prvotimke, i za razliku od minule takmičarske godine, kada se borio za opstanak, sada je već u polusezoni te brige prebrinuo.

– Nismo imale tremu kada smo postale standardne prvotimke jer smo igrale na treninzima sa našim prvim timom. Istina, sada je mnogo teže igrati jer dolazi do izražaja snaga, nije lako protiv iskusnih fudbalerki, ali Napredak sevraća na stare superligaške staze i za koju godinu će sigurno konkirisati za vrh tabele- nada se Jelena Raičević, vanserijska golgeterka Napretka.   D.MITROVIĆ

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*