Home / Fudbal / IVANOVIĆ NAPRAVIO IGRU IZ BAJKE   Dušan Pešić svojevremeno okosnica Napretka smatra da Čarapani igraju najbolji fudbal u državi

IVANOVIĆ NAPRAVIO IGRU IZ BAJKE   Dušan Pešić svojevremeno okosnica Napretka smatra da Čarapani igraju najbolji fudbal u državi

 

dusan-pesic-2Napredak je ove jeseni napravio pravi bum u superligaškom prvenstvu i postao najpozitivnija tema svih fudbalskih razgovora. Pogotovu se o njegovim igrama i  rezultatima, koje su ga dovele do četvrte pozicije u najelitnijem društvu, sa poštovanjem priča naširoko i nadugačko. ali i analizira njegov očaravajući vez po terenu medju fudbalskim stručnjacima, što nije uobičajeno.

U bivšoj, velikoj državi, Dušan Pešić je važio za izvrsnog fudbalera, lucidnog i brzonogog, koji je umeo da “omađija” loptu i da njome uradi šta hoće. Karijeru je počeo u Napretku i sa 17 godina obukao dres prvotimca, nastupao je 1979/80. u čuvenom timu koji je igrao u Kupu UEFA, onda se preselio u splitski Hajduk i bio miljenik tamošnjih navijača, postao reprezentativac, a četiri godine je igrao i u turskom Fenerbahčeu.

– U istoriji Napretka po dobrim igrama upamćena je moja generacija koju je vodio trener Toma Kaloperović kada smo u Jugoslaviji bili četvrti i prvi put igrali u Evropi, ali sigurno će ostati zapisana zlatnim slovima i ova sada, koju je stvorio i sa velikim uspehom predvodi sadašnji šef Dragan Ivanović. Nesumljivo velikim znanjem uspeo je da izvuče maksimum iz svakog igrača, sve to uklopi i napravi igru iz bajke- ocenjuje Dušan Pešić (na slici).

Zanimljiva su zapažanja Dušana Pešića, kao pravog poznavaoca fudbala. o mnogim karakteristikama koje je uočio u radu Dragana Ivanovića, trenera Napretka,  a koje su neobične kod nas i insistira da napišemo.

– Ivanović je gospodin trener po znanju i ponašanju. Napravio je najbolju igru u državi, evropsku, koja oduševljava gledaoce gde god Napredak igra i od njega ljudi, koji nameravaju ili se bave ovim poslom, mogu mnogo da nauče. Recimo o postavci same igre, potom kako vodi treninge, kako se priprema za utakmicu, ali i o ponašanju sa klupe. Mirno gleda utakmicu, ne mlatara rukama, ne viče na igrače, ne dobacuje i svađa se sa sudijama- ističe Dušan Pešić.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*