Home / Magazin / FUDBALSKIM UMEĆEM ZALUDEO AMERE Četrnaestogošnji Stefan Mitrović dobija aplauze gde god igra, ali želja mu je da se iskaže u Srbiji

FUDBALSKIM UMEĆEM ZALUDEO AMERE Četrnaestogošnji Stefan Mitrović dobija aplauze gde god igra, ali želja mu je da se iskaže u Srbiji

HAMILTON (29.5.) – U američkoj Kadetskoj ligi (MMS), gde se klub Empaer Nijagara takmiči, četrnaestogodišnji Stefan Mitrović na svakom stadionu gde nastupa, oduševljava gledaoce fudbalskim umećem i podiže ih na noge. Začuđuje ih kako ume loptu da “zalepi” za nogu, kako vragolasto dribla, lucidno oseća prostor i asistira saigračima “kao na tacni”, kako majstorski i sa lakoćom postiže golove i ume da raspali iz svake pozicije, a sa tribina odjekuje prava bura aplauza kada se prošeta pritivničkom odbranom i sa loptom ušeta u gol.

– Počeo sam fudbal sa pet godina, promenio nekoliko klubova i svuda sam igrao za starije generacije. Počeo sam u Hamiltonu gde živimo, u istoimenom klubu, ali pošto je u Kanadi slaba igra i malo se radi u fudbalu, prešao sam u Empaer Nijagaru. Grad Hamilton je blizu granice i moj klub je registrovan u Americi, gde igramo u “ligi šampiona” sa njihovim najboljim mladim klubovima iz najvećih gradova i jedino je problem što su gradovi daleko i dugo se putuje- kaže mlađani Stefan Mitrović.

Čarapansku nemirnu fudbalsku “žicu” i vanserijski talenat Stefan je poneo iz rodnog Kruševca i time se ponosi. Kao izuzetno nadarenog igrača nije čudo što ga saleću skauti mnogih evropskih klubova. Već je boravio u belgijskom Lirsu, portugalskom Sportingu, sada je dobio zvaničan poziv od Arsenala.

– Svuda su ga odmah ostavljali, ali gde ću dete samo da pošaljem od kuće. Znam da bi oni brinuli o njemu i mogao bih mnogo da napreduje, da obogati talenat novim znanjem, ali je on još ipak dete. Kanadska liga je slaba, Američka nešto jača i tu se ceni samo snaga i trčanje, a stručni rad je mnogo slabiji nego u Evropi.  Ovde je Stefan nadmen, mnogo odskaće od svojih vršnjaka i značila nam je mnogo procena stručnjaka iz ovih velikih klubova i kazivanje da je redak igrač, zato smo tamo i bili- ističe Ivan Mitrović, Stefanov otac.

Od fudbalera Stefan je nekada obožavao Ronalda, ali u poslednje vreme oduševjava ga Neimar i Mesi, a od naših najviše je upamtio dobre igre Marka Pantelića.

– Gledao sam jesenas na televiziji mnoge utakmice mog Napretka i oduševljen sam bio kako su igrali. Srbi imaju nešto po čemu se razlikuju, nešto specifično, noge im imaju dušu, oseća se to po pokretima, po htenju, bez obzira koje rezultate postižu. Zato bih bio najsrećniji ako bi mi roditelji omogućili da godinu, dve, provedem u Srbiji- kazuje otresito Stefan.   Dragan MITROVIĆ

“STEFI” SADA PRVOTIMAC NIŠLIJA

O talentovanom Stefanu Mitroviću sportskevesti.rs objavile su reportažu, u kojoj su prepoznale njegovo fudbalsko umeće, još  29. maja 2017. godine. Mitrović je sada, već drugu godinu, standardni prvotimac superligaša Radničkog iz Niša i mladi reprezentativac Srbije.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*