NOVO
Home / Info / FUDBAL SE PODUŽE NEĆE IGRATI Zbog pandemije koronavirusa predsednik Aleksandar Vučić proglasio vanredno stanje

FUDBAL SE PODUŽE NEĆE IGRATI Zbog pandemije koronavirusa predsednik Aleksandar Vučić proglasio vanredno stanje

BEOGRAD – Fudbalski klubovi u Republici Srbiji prestaju sa svim aktivnostima, danas je objavio FSS, zbog vanrednog stanja u zemlji koje je proglasio predsednik Aleksandar Vučić, a zbog pandemije koronavirusa. Fudbalski savez Srbije u svom saopštenju, koje u celosti objavljujemo, podrobno je objasnio dužnosti klubova.

Обавештавају се сви фудбалски и футсал клубови, сви играчи и играчице, фудбалски тренери и сви остали фудбалски стручњаци и фудбалски радници, укључујући и оне који су активни у базичном фудбалу (у систему ФС Србије), да је увођењем ванредног стања у Републици Србији дана 15. марта 2020. године, дошло до престанка свих фудбалских такмичења, до престанка одржавања свих пријатељских утакмица и до престанка тренажних процеса у фудбалским и футсал клубовима.
Сви фудбалски и футсал клубови под ингеренцијом ФСС, дужни су да одмах:
• обуставе учешће у фудбалским такмичењима свих нивоа;
• откажу све заказане пријатељске утакмице;
• обуставе све видове тренажног процеса играча и играчица;
• престану са организовањем било каквог вида рекреативног бављења фудбалом и футсалом;
• престану са окупљањем спортиста и спортисткиња у својим просторијама.
Налаже се свим фудбалским и футсал клубовима, као и територијалним, окружним, градским и општинским фудбалским савезима под окриљем ФСС, да прате обавештења, наредбе и упутства надлежних државних органа и да поступају у складу са оним што у њима буде саопштено.
О свим даљим мерама које ће бити предузете у фудбалском и футсал спорту, ФСС ће обавештавати своје чланове званичним каналима комуникације (интернет презентације – сајт и друштвене мреже), путем средстава јавног информисања и свих других доступних начина комуникације. (foto: FSS)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*