Home / Info / EGZEKUCIJA RADNIČKOG U SUBOTICI Ovo je bio pokušaj uništenja Radničkog i fudbala na jugu Srbije- stoji u saopštenju Nišlija

EGZEKUCIJA RADNIČKOG U SUBOTICI Ovo je bio pokušaj uništenja Radničkog i fudbala na jugu Srbije- stoji u saopštenju Nišlija

NIŠ – Spartak je pobedio fudbalere Radničkog (2:0) u meču pretposlednjeg kola plej-ofa superligaškog prvenstva, koji je direktno odlučivao koji će od  dva kluba stati na prag fudbalske Evrope, ali povodom ishoda te utakmice u Nišu je veliko ogorčenje i tema razgovora na svakom koraku. Povod je neviđeno slabo suđenje Jagodinca Srđana Obradovića, koji je dosudio dva penala za domaćina, za prekršaje koje je samo on video i tim odlukama direktno uticao na rezultat, Nišlije su se oglasile saopštenjem koje u celosti prenosimo.

– Povodom svega što se dešavalo na utakmici u Subotici protiv Spartaka, Fudbalski klub Radnički je dužan da se obrati javnosti, kako bi sprečio subotički scenario pred odlučujući meč sa Napretkom u četvrtak.

Sportska javnost u Srbiji je prethodne sedmice bila svedok neviđenog medijskog pritiska na naš klub uoči utakmice u Subotici, a ispostavilo se da smo mi bili žrtve onoga za šta smo unapred optuživani.

Utakmica je direktno prenošena, tako da su svi mogli da vide ko je ko u srpskom fudbalu, a verujemo i da će naš domaćin “ponosno” pokazivati snimke sa svojih 16 kamera, koje je obezbedio radi “regularnosti” ovog susreta.

Ponosni smo na naše igrače koji su se maksimalno zalagali na utakmici, tako da će dobiti premije kao da su u njoj pobedili. Ovim putem ih pohvaljujemo za sportsku igru, trud i znanje koje su pokazali.

Radnički je u Subotici igrao časno, uprkos glasinama koje su plasirane u prethodnom periodu sa namerom da se digne tenzija i omalovaži naš rad tokom cele sezone.

Likom i delom glavnog sudije ovog meča ne želimo da se bavimo, jer ovo ostaje njemu na čast. Sudija ne interesuje Radnički i nećemo komentarisati njegovu egzekuciju našeg kluba u Subotici.

Smatramo da je ovo bila smišljena akcija predsednika Spartaka i verujemo da će organi Fudbalskog saveza Srbije reagovati u skladu sa svojim propisima.

Uostalom, Radnički nije “unakažen” samo na utakmici sa Spartakom, već je obogaljen i za utakmicu sa Napretkom. Najbolji strelac Milan Pavkov je dobio crveni karton, a dvojica važnih fudbalera Siniša Babić i Aleksandar Stanisavljević su povređeni u Subotici.

U svakom slučaju, smatramo da je ovo pokušaj uništenja Radničkog i fudbala na jugu Srbije.

Radnički u četvrtak od 19 časova dočekuje Napredak i učiniće sve da mu se ovo više nikada ne dogodi, a na terenu će pokušati da časno izbori pobedu i obezbedi nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Utakmicom u Subotici i analizom čitave sezone klub će se konkretnije baviti po završetku meča sa Napretkom – stoji u saopštenju Nišlija objavljeog na sajtu kluba.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*