Home / Info / ĐAKONIJE U CREPULJI ZGOTOVLJENE Na Etno festivalu i mnogi sportisti se sladili jelima spremljenim na starinske načine

ĐAKONIJE U CREPULJI ZGOTOVLJENE Na Etno festivalu i mnogi sportisti se sladili jelima spremljenim na starinske načine

RRIBARSKA BANJA (16.7.) – Na banjskoj promenadi u hladovini stoletnog rastinja kojim je okruženo ovo podjastrebačko lečilište održan je tradicionalni Etno festival starih jela, zanata i muzike. Učestvovalo je oko 300 izlagača iz 40 udruženja iz naše zemlje koji poštuju i neguju tradiciju naših predaka.

Pored brojnih banjskih gostiju i ljudi iz kraja, ovaj događaj posetili su i sportisti koji se pripremaju ili koriste najbolji velnes centar u ovom delu Evrope i mnogobrojne terapije koje im koriste za osveženje posle napornih treninga, videli su na svojevrstan način život naših predaka, rukotvorine ondašnjih zanatlija, ali bili u prilici da probaju i slade se raznim jelima zgotovljenih na starinske načine. Na trpezi je bilo svakojakih đakonija: pogača od pasulja, sataraši, červiši, popare, preukusne klot čorbe, gibanice iz crepulja, razne pite, zeljanice, grancle, puslice i mnoga druga jela za koje većina posetilaca do sada nije ni čula ni videla, a pogotovu probala. D.MITROVIĆ

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*