Home / Fudbal / DECA POJAČALA FUDBALERKE U Napretku okrenuli list i okosnica tima u ovom prvenstvu su pionirke

DECA POJAČALA FUDBALERKE U Napretku okrenuli list i okosnica tima u ovom prvenstvu su pionirke

 

Godinama su u timu Napretka defilovale fudbalerke koje su dolazile sa strane kao vajna pojačanja, malo boravile i opet nekuda odlazile, ali sada su u klubu rešeni da okrenu list i da potraže rešenje u sopstvenim redovima. Pojačali su rad sa mladim selekcijama i već im je pionirska ekipa ubedljivi prvak Razvojne lige FS Regiona istočne Srbije.

pionirke-napretka

– Tvrdim da naša pionirska ekipa ima najtalentovanije devojčice u Srbiji i o njima će se tek čuti. Zato smo nestrpljenjem čekali da napune petnaest godina kako bi stekle pravo nastupa za naš prvi tim u Superligi i sada nam je laknulo. Pionirke su nam u ovom prvenstvu ustvari bila prava pojačanja i već „nose“ našu igru- kaže Ivan Mitić, prvi trener Napretka.

Na superligaškoj fudbalskoj sceni Čarapanke su već osvojile pet bodova, a igre koje pružaju uveravaju mnogobrojne navijače i ljude u klubu da će cilj biti ostvaren – da se ostane u ligi i novi tim dobro uigrati za naredna prvenstva. Najmlađa ekipa u našoj zemlji na terenu pokazuje novi kvalitet – drskost u igri, ne mareći za imena silnih ekipa.

– Prvom timu su priključene petnaestogodišnjakinje Jelena Raičević, Jovana Pavlović, Jovana Vučićević, Teodora Basailović i Teodora Dinčić i Jovanu Vučićević. Raičevićeva je golgeter koji se jednom rađa, u minulom prventvu postigla je 61 gol, isto tako Pavlovićeva je vrsni golman, primila je samo 9 golova i to je zaista pravi razlog da im damo šansu- dodaje Mitić.

IGRAJU NA NOVOM STADIONU

Godinama su se fudbalerke Napretka seljakale i igrale na terenima po okolnim varošima i selima, ali od ovog prvenstva igraju na novom stadionu podno Bagdale „Radomir Mičić Miče“.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*