Home / Info / NEŠKO MILOVANOVIĆ SA ČAROBNIM ŠTAPIĆEM Posle uspešne fudbalske karijere Čačaninu još uspešnije krenuo trenerski posao

NEŠKO MILOVANOVIĆ SA ČAROBNIM ŠTAPIĆEM Posle uspešne fudbalske karijere Čačaninu još uspešnije krenuo trenerski posao

KRALJEVO – Mladi fudbalski trener Neško Milovanović ima se čime ponostiti. To su pre svega dobri rezultati i izvanredni utisci koje je ostavio u klubovima gde je bitisao. Fudbalom se bavi od pete godine. Kao klimac počeo je u rodnom Čačku, u Borcu. Prošao je sve selekcije i dospeo do prvog tima kluba sa Morave, a onda prvo pa Amerika. Onda su se redjali klubovi najpre u Srbiji zatim u inostranstvu Bugarskoj, Grčkoj, Malti i Kuni. Posle igračke započela je uspešna trenerska karijera.

– Sve je počelo u čačanskom BIP-u. Bilo je ro vatreno krštenje. Potom su se redjali klubovi od Srpske do Super lige- kaže Neško.

Jedan od tih klubova je i Sloga. Bilo je to pre osam godina kada su kraljevački beli igrali u tada jakoj Prvoj ligi.

– Da, bilo je to pre osam godina. Kada sam došao u Slogu bila je na predposlednjoj pozijciji. Tada je iz lige trebalo da ispadne šest klubova. Svojski smo asukali rukave i na kraju ostvarili plasman u sredini tabele – dodaje Milovanović.

To je bila sjajna generacija fudbalera koji su ponikli i prve korake napravili baš u redovima Sloge. Sada je većina njih u timovima elitnih liga kod nas i u inostranstvu. Sličaj je hteo da Neško opet dodje u Slogu . I ovoga puta kao vatrogasac. Naime, Sloga je do njegovog dolaska u Srpskoj ligi u šest kola osvojila samo jedan bod (!). Nekoliko dana po njegovom preuzimanju ekipe kraljevački beli su se sa gostovanja vratili na štotu. Ostvarena je pobeda.

– Nemam ja nikakav čariobni štapić. Jednostavno igračima sam predočiošta ih mojim dolaskom čeka. Rad, red, disciplina… Ima dobrih igrača samo ih treba motivisati i usmeriti u pravom smeru. Na prvom nastupu su opravdali moje poverenje i mislim da će tako biti i u narednim mečevima. Sloga i ljubitelji fubala u Kraljevu zaslužuju znatno više od ovog stepena takmičenja – optimista je Milovanović.Nema sumnje da ovakvim radom Sloga na zimsku pauzu stići sa većom zalihom bodova koja će garantovati dobru atmosferu za nastavak trke za bodove. To bi ujedno bio i poziv navijačima Sloge da bodre fudbalere jer će to biti veliki vetar u ledja ovim momcima koji će svakako dati sve od sebe da naprave što bolje rezultate.  Stole PETKOVIĆ

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*