Home / Info / BORIS BUNJAK PREPORODIO NEDŽMU Srpski stručnjak na pravom putu da vrati libanskog fudbalskog velikana na stare staze uspeha

BORIS BUNJAK PREPORODIO NEDŽMU Srpski stručnjak na pravom putu da vrati libanskog fudbalskog velikana na stare staze uspeha

BEJRUT – Posle četvorogodIšnje misije u Kuvajtu srpski stručnjak Boris Bunjak preselio se letos u Liban gde je seo na klupi Nedžme. Tamošnji fudalski velikan postavio je ispred sebe jasan cilj – ponovna dominacija a u te planove idealno se uklopio bivši selektor Kuvajta. Posle tri odigrana kola Nedžma je jedini klub sa maksimalnim učinkom a vredno pomena je da je u 1. kolu u velikom derbiju pobeđen kod kuće Al Ansar 4:2, a zatm su usledila dva uspešna gostovanja – Tipoli 2:1 i Al Akha 4:0, uz napomenu da ovu poslednju ekipu Nedžma nje dobila predhodnjih sedam godina!

– Početak sezone obležilo je osvajanje kupa. Zaniljivo je da mi je prva utakmica odmah bila i trofejna- kaže o početku Boris Bunjak.

Nije iskusni trener imao mnogo vremena za rad i uigravanje a razlog je bila Arapska liga šampiona koja je počela svega desetak dana po preuzimanju ekipe.

– Kockice su se složile, ekipa je sve bolja i verujem da ćemo nastaviti tamo gde smo stali posle mečeva 3. kola. Sledi meč kod kuće sa trećeplasiranim Salamom i očekujem nova tri boda-

Ono što mu je spletom nesrećnih okolnosti izmaklo u Kuvajtu Bunjak želi da nadoknadi u Libanu a to je titula nacinalnog šampiona.

– Sa Al Arabijem sam bio na korak do krune i verujem i ubeđen sam da će ova sezona u Nadžmi biti šampioska

Šta možete da kažete o kvaltetu fudbala u Libanu?

– U Srbji je mali broj ljudi upoznat sa libanskim fudbalom koi je sasvim dobar. Ima mnogo interesantnih domaćih fudbalera kao i stranaca koji daju poseban šarm domaćoj ligi.  Svakom slučaju, posle svega što sam diveo ovih nekliko meseci, mogu da kažem da e dolazak u Liban un pogodak A i kuća nije daleko, dva i o sata direktnog leta-

Pauza u prvenstvu je u decembru?

– Mnogo posla nas očekuje do tada  verujem da ćemo ga odraditi na pravi način, odnosno da će ova trijumfalna serija potrajati- zaključio je Boris Bunjak.  Br.S.

AL AHLI VELIKI ZALOGAJ

Iz Arapske lige šampiona Nedžmu je elminisao egipatski Al Ahli iako je u prvom meču u Aeksandriji bio neočekivanih 0:0.

– Imali smo doček kao da smo prvaci sveta posle tog remija. Ipak, azijska federacija nije dozvoila petorici novih fudbalera da zaigraju, a u prvih 25 minuta revanša ovredila su se još dvojica među kojima i najbolji igrač Libana Husein Matuk. U takvoj situaciji sa dvojicom oladinaca igrati sa Al Ahlijem koji je velikan bila je nemogća misija- kaže Bunjak.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*