Home / Ostali sportovi / Bagminton / BADMINTONISTIMA ZLATO U PEČUJU  Reprezentacija Srbije, koju su činili uglavnom članovi kruševačkog BK Zmajevi, rivale redom pobeđivala

BADMINTONISTIMA ZLATO U PEČUJU  Reprezentacija Srbije, koju su činili uglavnom članovi kruševačkog BK Zmajevi, rivale redom pobeđivala

badmintonisti-u-madarskoj-2

KRUŠEVAC – Badminton reprezentacija Srbije, starosti do 15 godina, sastavljena uglavnom od članova kruševačkog Badminton kluba Zmajevi, na velikom Međunarodnom turniru „Nation to Nation“, u mađarskom gradu Pečuju, osvojila je zlatnu medalju. Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je osam zemalja, a drugu poziciju zauzela je Mađarska, treću Škotska.

Za naš tim nastupali su: Sergej Lukić, Matija Cupara, Mihajilo Tomić, Marija Sudimac, Sara Lončar i Minja Milovanović, a trener je bio Dragan Antić. Naši reprezentativci su rivale redom pobedili, Hrvatsku (8:1), Mađarsku red s (6:3), Dansku (8:1), Sloveniju (9:0), Ukrajinu (9:0), Škotsku (8:1), a u finalnom meču savladali su Mađarsku gren es (8:1).

Pored osvojene zlatne medalje Srbija je dobila i dva druga priznanja. Kruševljani Sergej Lukić, koji je ostvario sve pobede bez izgubljenog seta i igrom sve zadivio, proglašen je za najboljeg igrača turnira, a njegovoj klupskoj drugarici Mariji Sudimac pripala je nagrada za fer-plej.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*