Home / Aktuelno / LJUBAV ČINJEM ZAČINJENA Istinita priča prepisana iz života o nestvarnoj “ljubavi” dvoje mladih sportista

LJUBAV ČINJEM ZAČINJENA Istinita priča prepisana iz života o nestvarnoj “ljubavi” dvoje mladih sportista

astro oblaci 9

Bivša sporistkinja Milena je imala mnogo nedostataka da bi bila lepa, ali hitala je pohlepno da pre drugih devojaka dograbi najlepše momke. Znala je da lepotom, šarmom i izgledom ne može da ih osvoji, da budu u njenom zagrljaju i zato je to činila činjem i drugiim vradzbinama i u tome uspevala. Dok je dejstvo mađija trajalo, bilo joj je lepo, a kada bi najlepši momci “progledali” bez reči su je ostavljali i hitali drugim devojkama, lepoticama, kojima Milena nije ni nalikovala.

Počela je da “šara” još na početku srednje škole, letela iz zagrljaja u zagrljaj, ali kada joj se mnogo zasviđao momak sportista iz obližnjeg sela do ušiju se zaljubila. Po oprobanom receptu svoje bake bacila je na njega voćku sa košticom i „ljubav“ je počela. Djoka i ako su ga saletale prelepe devojke odjedom se slepo zaljubio u Milenu. Dugo su ličili na srećan par, on nije imao objašnjenje zašto se tako “zacopao”, a ona je zaboravila da to nije stvarnost i kako je ta ljubav nastala.

Nije je bila briga zbog toga. I u vojsku kada je otišao, u vremenu razbuktavanja rata, nije ga pustala dugo samog i našla je načina da ga obilazi, putovala je čak u Sloveniju, BiH i jedva čekala da se posle godinu dana vrati živ i zdrav. Tako je i bilo. Kada je došao nastavili su svoju nestvarnu sagu koja bi trebalo da bude naravoučenije mnogima kako jedna pohlepna i zla žena može da uništi pre svega sebe, a onda i svoju „ljubav“ koja joj je na đavolski način pripala.

Ali, majka Djokina, uočila je da se sa njim nesto čudno dešava, da je taj zdrav i zreo momak često odsutan, ponaša se ošamućeno, gledao je samo u Milenu i o njoj pričao. Kako se to radi na selu, požalila se komšinici i prihvatila savet da potraži pomoć vračare, da ona „pogleda“ šta se sa sinom događa. Kada je saznala šta ga je snašlo, uradila je isto što i Milena. „Očistila“ ga i „ljubav“ je brzo pukla, bez reči je ostavio, brzo se oženio, a ona je bila očajna kao da je sve bilo stvarno.

Patila je dugo, pati i sada. Naviknuta načinom “zavođenja” našla je brzo drugog, još brže se udala. Sa “šaranjem” je nastavila i u braku, ulazila je u razne šeme i išla sa svakojakim ljubavnicima, uvek je imala po dvojicu, trojicu. Smucala se kao kada je bila devojka, nije marila za brak i muža, više je provela po tuđim stanovima i svakojakim zabitim mestima nego u svojoj kući jer je znala da joj je muž zaluđen i “zaljubljen” i nije marila što se o njoj pričalo i pričalo.

Zato sada Milena nema mira, ljudske iskrenosti i toplinu duše, prazna je kao i vazda do sada. odsutna od stvarnosti, razočarana i očajna. Posebno kada je shvatila da su se mnogi samo “reckali”, da je iskreno iz srca niko, nikada u životu nije voleo. Sada je uhvatio strah od svog straha, od svoje odvratne prošlosti, izbegava sve koji su je “pokrivali” i znali kakva je i kojim ljubavnim životom živi. Spopao je stid da ih u oči pogleda.   (Iz romana “Ljubav činjem začinjena”)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*